Potrebujeme na 1 porciu: 10 g ryže (< 1 SJ), 70 – 80 g mäsa (0 SJ), ? vajca (0 SJ), mleté korenie, soľ, 5 g oleja, 20 g cibule (0 SJ), rascu, 25 g paradajkového pretlaku (? SJ), 200 g hlávkovej kapusty (0 SJ), 10 g múky (> ? SJ), vodu, neenergetické sladidlo (0 SJ)
Postup: Prebratú a umytú ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom horúcej vody ako je objem ryže, mierne posolíme a udusíme domäkka. Vychladnutú ryžu (2 PL) zmiešame s pomletým bravčovým mäsom, pridáme vajce, okoreníme a mierne osolíme. Takto pripravenú plnku zabalíme do spareného a mierne naklepaného kapustového listu. Stočený závitok dáme do vymasteného pekáča, podlejeme troškou horúcej vody a dusíme domäkka.
Paradajková kapusta: Pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s rascou a paradajkovým pretlakom. Kapustu pokrájame na rezance, pridáme do cibuľového základu a dusíme domäkka. Zalejeme zátrepkou z vody a múky a ešte krátko povaríme. Dochutíme sladidlom a soľou. Pri podávaní kapustový závitok prelejeme paradajkovou kapustou.
1 porcia zodpovedá 383 kcal, 25 g bielkovín a 19,6 g tukov.
Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.
Viac dobrých rád a receptov nájdete v knihe Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM
cena: 10 eur, pri zásielke na dobierku poštovné neplatíte
Objednávky na tel: 0908 069 388 a na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Objednávky v Českej republike: www.pemic.cz