S gastroenterológom MUDr. Petrom MINÁRIKOM, PhD. hľadáme odpoveď na základnú otázku: akým spôsobom nám môže jednoduchý krok, akým je správna úprava stravy, pomôcť zvýšiť kvalitu nášho života a zdravia.
Hlavnou témou knižnej novinky lekára Petra a farmaceutky Daniely Minárikovcov Rakovina a výživa: mýty a fakty je úloha výživy, stravovania a telesnej aktivity vo vzťahu k onkologickým ochoreniam
Zastavme rakovinu skôr, než vznikne, to je základná myšlienka publikácie, ktorá predstavuje potraviny s dokázateľne protirakovinovým účinkom. Nadväzuje na úspešný titul Rakovina a výživa: mýty a fakty (2012).
Gastronomický sprievodca po Chorvátsku, turistický bedeker a kuchárska kniha v jednej publikácii. Odporúča čitateľom päťdesiat destinácií, ktoré by mali vidieť, a sto gastronomických špecialít, ktoré by určite mali ochutnať.
Prvé vydanie Výkladového slovníka gastronómie Kuriatko v kastrůlku prináša viac než 5 200 slovenských a českých výrazov z oblasti gastronómie. Kniha získala čestné uznanie Českej jednoty prekladateľov.
Každé písmeno slovenskej i českej abecedy a k nemu milá historka zo života trojročného dievčatka, ktoré žije v zmiešanej česko-slovenskej rodine a hovorí s mamičkou po slovensky a s tatínkem po česky.
Vzhľadom na tisícky nových pacientov, ktorých len na Slovensku každoročne zaskočí diagnóza rakoviny, kvalitných informácií je stále málo. Príbeh dvoch žien, ktoré dokázali vybojovať vlastný boj s touto chorobou.
Príbeh šesťročného dievčatka Agátky, ktoré vyrastá v slovensko-českej rodine a po prvý raz sa ocitne v nemocnici. Názvy kapitol tvoria jazykovo zaujímavé frazeologizmy, ktoré sa výrazne odlišujú v slovenčine a češtine...
Muž a žena na prahu päťdesiatky. Publicistické rozhovory s lekármi a psychológmi o častých problémoch zrelého veku, hľadanie odpovedí na otázku: čo s načatým životom?
Túto knihu o chudnutí napísal lekár, ktorý sa špecializuje na liečbu obezity a s humorom i vážne tvrdí, že obezita je choroba ako každá iná a že teda existuje medicínsky spôsob, ako ju liečiť a vyliečiť.